Li-ion-batterier og strømproblemer

Konsollen, batterier og strømforsyningen forholder seg til EUs CE-merking, som betyr at de alle har en «Safe Mode» som skal aktiveres når det kommer en overspenning. I essensen fungerer dette som et HPFI-relé med unntaket at sluttbruker ikke kan bare skru av og på en bryter for at alt skrur seg på igjen. Istedenfor så må man vente til enheten er helt tom for strøm, og det er dessverre ikke mulig å gi en eksakt tidsramme for hvor lang tid dette tar. Så lenge det er noen form for strøm igjen, vil enheten forbli i «Safe Mode».

Med strømadapteren kan man dra kontakten ut av strømkontakten og la den ligge noen timer, men med batteriet og konsollen er det noe mer utfordrende, siden kunden ikke kan ta ut batteriet selv. Det er derfor ingen måte å tvinge ut strømmen bortsett fra å vente til strømmen er brukt opp. Utfordringen er at selv om konsollen ikke kan skru på LCD/OLED-skjermen, så er det fortsatt strøm igjen i konsollen som må lades ut. Den eneste muligheten her er å prøve å skru den på for så å la den ligge over tid slik at den lades helt ut (samt unngå å sette den tilbake i dokkingstasjonen).

Li-ion-batteriproblemer:

Li-Ion-batteriet trives ikke i alle type temperaturer, og store temperaturforandringer kan gjøre at enheten låser seg, og må da utlades på samme måte som beskrevet over.

Li-Ion-batterier trenger også å bruke strøm når de lades, ellers reduseres livssyklusen («Sleep Mode» er den beste modusen å bruke når den lades hvor den da bruker minimalt med strøm). Energihåndteringen i enheten klarer dessverre ikke å tilpasse seg 100% om enheten lades under bruk. Dette vil over tid gjøre at energihåndteringen kan rekalibrere seg. Li-Ion-batteriet er designet for å være plugget inn i laderen når du selv ønsker det (som betyr at ved å plugge enheten inn og ved å ta den ut ikke påvirker batteriets livssyklus slik som med tidligere batterier av typen Ni-Cad.) Dessverre gjør dette at energihåndteringen kan bli litt forvirret og indikere feil mengde med strøm (grunnet spenningen).

En enhets energihåndtering vil derfor, over tid, bli dekalibrert som kan føre til en rekke problemer med enheten hvor den tror den for eksempel ikke er fulladet eller at den har en kortere «Standby»-tid.

Strømstyring:

Om du opplever noen problem med «Standby»-tiden (som kan ha blitt forårsaket av noen av grunnene over), kan du prøve å rekalibrere energihåndteringen på følgende måte (dette fungerer bare for enheter med Li-Ion-batteri):

• Lad opp enheten til 100% i «Sleep Mode» (gjør dette direkte, ikke igjennom dokkingstasjonen eller andre ladeenheter som er induktive.)
  • Vekk enheten og deaktiver alle former for «Sleep Mode», så vel som notifikasjoner (finnes på en rekke smartenheter).
  • La enheten ligge uten å bruke den til strømmen har gått ned til 1-2%. På Nintendo Switch 2017-modellen tar dette ca. en halv arbeidsdag, på 2019-modellen, Lite og OLED kan dette ta opptil en full arbeidsdag. Merk: «Standby»-tiden kan variere basert på ting som trådløst nettverk og konsollskjermens lysstyrke.
  • Lad opp enheten i «Sleep Mode» igjen.
  • Gjenta opp til 3 ganger om nødvendig.

Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.