Slik aktiverer du to-faktor-autentisering for din Nintendo Account

Informasjon om hvordan du setter opp to-faktor-autentisering for din Nintendo Account.

Generell informasjon:

• To-faktor-autentisering gir ekstra sikkerhet og gjør det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til kontoen din.
  • Når to-faktor-autentiseringen er skrudd på, må du logge inn med både passord og en kode fra Google Authenticator, eller en tilsvarende applikasjon, på smarttelefonen eller nettbrettet ditt.
  • Denne tjenesten er ikke tilgjengelig for barnekontoer (16 år eller yngre) eller for «supervised accounts».

Slik setter du det opp:

1. Logg inn på din Nintendo-konto: http://accounts.nintendo.com.
  2. Velg «Sign-in and security settings”, finn “Two-Step Vertification” og trykk på “Edit”.
  3. Klikk på “Enable two-step vertification” for å starte aktiveringsprosessen.
  4. Klikk på «Submit» for å få tilsendt en verifiseringskode på e-post
    • Hvis e-postadressen din ikke stemmer, så kan du endre den ved å gå til «User Information» og trykke på «Change» ved e-postadressen din.
  5. Tast inn verifiseringskoden fra e-posten vi sendte deg og klikk «Submit».
  6. Installer Google Authenticator, eller en annen autentiseringsapplikasjon, på smarttelefonen eller nettbrettet ditt.
    • Google Authenticator er en gratis applikasjon som er tilgjengelig på Google Play (Android) og App Store (iOS).
  7. Bruk applikasjonen til å scanne QR-koden som vises på Nintendo Account-siden.
  8. Du vil få opp en sekssifret verifiseringskode i applikasjonen. Tast den inn i feltet på Nintendo Account-siden og klikk deretter på «Submit».
  9. Du vil nå få en liste med backup-koder. Klikk på «Copy» for å kopiere kodene og husk å lagre de på et trygt sted!
    • Backup-kodene kreves for å logge inn hvis du ikke har tilgang til Google Authenticator-applikasjonen.
    • Du kan kun bruke backup-kodene én gang per kode. (Vennligst merk deg at Backup-prosessen kan variere om du bruker andre autentiseringsapplikasjoner).
  10. Klikk på «Backup codes save» og så på «OK».

(Du kan når som helst gå tilbake til innstillingene for to-faktor-autentisering, for å finne backup-kodene eller skru av tjenesten.)

Nintendo Co., Ltd. har hovedkontor i Kyoto, Japan, og står bak en rekke ikoniske varemerker og spillserier som har blitt en naturlig del av hjem verden over, slik som Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ og Splatoon™.