fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Steel Diver

 • Å styre en ubåt er nok ingen enkel oppgave, spesielt ikke når torpedoene fyker rundt skroget i 3D! La Nintendo 3DS bli et periskop og utnytt både 3D-skjermen og gyroen til det fulle!

   

  Ubåtsimulator

  I dette spillet fungerer virkelig symbiosen mellom pekeskjermen og den øvre 3D-skjermen på Nintendo 3DS klokkerent. Spaker, brytere og andre kontrollere får man lett oversikt over på pekeskjermen, mens handlingen utspiller seg der oppe (eller kanskje vi heller skal si "der nede" med tanke på miljøene i spillet?). Det gjelder å ha nerver av stål, tungen rett i munnen og kunne ta avgjørende beslutninger veldig kjapt for at ubåten ikke skal synke til havets bunn! Det finnes nemlig fiendtlige ubåter og torpedoer som lett senker de uoppmerksomme...

  Det finnes flere ulike typer ubåter å velge mellom. Alle fungerer i bunn og grunn på samme måte, men de har ulike funksjoner og kontrollfølelsen varierer.

  Lær deg å kontrollere din Steel Diver

  Om du skal lære deg å få ubåten din (Steel Diver) på rett kjøl, så gjelder det å meste alle knapper, spaker og regulatorer som finnes på pekeskjermen. Til å begynne med finnes det et stort "kart" som viser geografien i nærområdet slik at du kan planlegge reisen din. Får du torpedoer etter deg, så gjelder det å slippe ut luft for å forvirre dem, men tenk på at luft er en mangelvare der nede på havets bunn! Du må opp til overflaten igjen for å fylle på, så ikke sløs!

  To regulatorer og et ratt tar hånd om styringen av din Steel Diver. Den vannrette regulatoren styrer hastigheten, den loddrette tar seg av dykkingen og rattet bruker du til å endre ubåtens vinkel. Alle tre må selvsagt håndteres med største forsiktighet slik at du ikke braker rett inn i en fjellvegg eller tabber deg ut på andre måter! En ubåt veier over 1000 tonn, noe som gjør at den ikke helt snur på et blunk. Ikke glem å planlegge hvor du har tenkt deg, for om du begynner å stille på regulatorene i panikk, så er det bare å hilse hjem, for det kommer du ikke til å rekke. Steel Diver krever trening!

  Men hva er vel en ubåt uten torpedoer? Det er bare å klikke på torpedoikonene for å fyre av (og du kan skyte så mange du bare vil), men tenk på at det er en kritisk ventetid før du kan skyte ut den neste. Dersom du selv skulle bli truffet av fiendtlig ild, så gjelder det å holde hodet kaldt. Steel Diver har en skademåler, og synker den til null, så synker ubåten din ned til bunnen... uten returbillett! Stig opp til overflaten når du har behov for å reparere din Steel Diver.

  Periskopet

  Har du noensinne spilt gjettespillet "Battleship?" Nintendo 3DS fungerer som et periskop, og det betyr at dersom du snur deg mot høyre, så kommer spillskjermen til å følge etter! Dine egne bevegelser styrer altså hvor du titter (det går an å bruke en regulator på pekeskjermen også dersom du ikke har en kontorstol tilgjengelig). Du har en radar til disposisjon som viser deg hvor fienden befinner seg, og når du har målet i sikte er det bare å gi ild! Akkurat som når du ligger og lurer på havbunnen, så kan du i periskopmodus fyre av så mange torpedoer du vil, men vær oppmerksom på nedkjølingstiden mellom hver torpedo! Kjenner du deg truet, så kan du alltids dykke ned i det blå...

  Missions

  Dette er hovedoppdragene som du skal fullføre, helst så raskt som mulig! Du får en såkalt spøkelsestid som viser det beste resultatet ditt, men er du en core gamer, så skal du selvsagt utfordre spøkelsestiden til spillutviklerne! Slår du disse, så belønnes du med en medalje! For hvert oppdrag som har en lykkelig slutt får du tilgang til et nivå i Periscope Strike hvor det gjelder å skyte ned så mange fiendtlige skip som mulig.

  Steel Commander

  Dersom du er lei av bare action, så er det bare å lene seg tilbake og slappe av med Steel Commander, et litt mer strategisk spillsett. Dette er et rundebasert spillsett hvor du må kjenne motstanderen din og forsøke å finne ut hvor han eller hun har gjemt skipene sine. Steel Commander kan spilles av to spillere.

  Ikke undervurder kraften til klistremerker

  Dersom du gjør det bra i Periscope Strike-oppdragene, så får du klistremerker som kan festes på ubåtene dine for å gi dem spesielle krefter! Men vær oppmerksom på at du må samle flere klistremerker av samme type for at effekten skal aktiveres.

  Spillet støtter flerspiller med kun ett eksemplar av spillet (Download Play).

  © 2011 Nintendo


Steel Diver

Lanseringsdato: 06. mai 2011
Konsoll: Nintendo 3DS
Sjanger: Action, Strategi
Antall spillere: 1-2 (lokalt)
Flerspillermodus: Samtidig
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: Download Play, Lokal flerspiller, Bevegelseskontroll

OBS! 3D-effekten kan kun ses på spillkonsollene Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL. På Nintendo 2DS kan du bare spille i 2D. På denne siden vises alle bilder og filmer i 2D.