fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Pikmin 3

 • Gjør deg klar til å nappe opp de vennlige vesenene fra bakken igjen i Pikmin 3.

  Pikmin 3 er den seneste delen i den kritikerroste Pikmin-serien som blander strategi og action. Her vil du oppdage en verden fylt med merkelige vesener og innta kommandoen over Pikmin for å overleve. Verdenen er tettpakket av skatter og fiender, noe som gjør spillet mye mer actionfokusert og fyller det med forskjellige strategier og veialternativer som igjen øker gjenspillbarheten i utfordringsmoduser, som for eksempel i Mission Mode hvor du må finne flest mulige skatter innen en gitt tidsfrist.

  Møt de tre nye karakterene Alph, Brittany og kaptein Charlie! Planeten deres lider av akutt matmangel, og denne trioen begir seg derfor av gårde for å jakte på mat som du må hjelpe dem samle inn! Frukter gir både næring og frø som de kan ta med seg hjem. Akkurat som i tidligere Pikmin-spill er spilletiden begrenset til dagen, for om natten er planeten for farlig til utforskning. Derimot finnes det ikke lenger noen begrensning på antall dager du har på deg!

  En interessant nyhet er at du nå kan kontrollere alle tre karakterene "samtidig". Du kan med et lite klikk veksle mellom de ulike områdene de befinner seg i, slik at du på den måten får utført mer på kortere tid. Hvordan kommer du til å planlegge handlingene til Alph, Brittany og kaptein Charlie? Dersom du skulle gjøre en kjempestor feil, så kan du spille om en viss seksjon eller hele dagen om du vil. Vær altså ikke redd for å teste ut nye saker ettersom du lærer av feilene dine!

  Wii U GamePad lar deg se et interaktivt kart over miljøene, og drar du fingeren over kartet er det ikke bare bildet på pekeskjermen som flyttes, men også det på tv-en! Det gjør at du kjapt kan se hva som skjer i verdenen uten å avbryte spillflyten. Dessuten kan du la karakterene flytte seg automatisk mellom ulike plasser ved å helt enkelt trykke på dem. Som om ikke dette er nok, finnes det også en reprisefunksjon som vises etter hver dag slik at du kan studere både framskritt og feilsteg.

  Flerspillermodusen Bingo Battle inneholder 12 forskjellige nivåer med tre forskjellige variasjoner per nivå. Her må du tilpasse strategien din, slik som å kjapt gro mange Pikmin for å få overtak via antall eller satse på et mindre antall og heller være kjapt ute med å finne godsakene. Hver kamp er forskjellig siden deltagerne må tilpasse seg etter forskjellige variabler, nivåer og motstandere. Har du koblet konsollen din til Internett kan du dele og sammenligne poengsummene dine fra Story Mode, Mission Mode og Co-op Mission Mode online med spillere fra hele verden.

  Du kan velge mellom å spille med hjelp av Wii Remote Plus og Nunchuk-kontrollene, Wii U Pro Controller eller Wii U GamePad. Med ny og intuitiv kontroll er det mulig å sikte direkte på objekter og kommandere de små, men mektige troppene dine på forskjellige måter.

  GamePad-kontrolleren fungerer som et oversiktskart og en radar som følger hvordan Pikmin beveger seg i sanntid. Du kan dra en finger over pekeskjermen for å kjapt bytte mellom områder, noe som gir bedre fleksibilitet når du kommanderer flere Pikmin-grupper.

  Wii U-konsollens kraftige prosessor og HD-grafikk blir benyttet til det ytterste, noe som resulterer i en veldesignet verden, forbedrede Pikmin-bevegelser og nøye detaljerte oversikter for enklere strategisk bruk av Pikmin.

  I tillegg til de fem originale Pikmin-typene, fra de tidligere spillene, bringer den nye Rock Pikmin med seg mektige nye evner og er i stand til å knuse de harde ytterskallene til fiender og bryte seg gjennom solide barrierer. Som om ikke Rock Pikmin var nok, så vil det nye spillet i serien også introdusere en ny, flygende Pikmin-type, Winged Pikmin, som følger spilleren og kan frakte gjenstander i luften.

  Det finnes en online rankingliste hvor du kan sammenligne resultatene dine med andre spillere. (OBS! Krever at konsollen er tilkoblet Internett!).


Pikmin 3

Lanseringsdato: 26. juli 2013
Konsoll: Wii U
Sjanger: Eventyr, Strategi
Antall spillere: 1-2 (lokalt)
Flerspillermodus: Samtidig
Kontroll:
PEGI:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: Internett, Miiverse-integrert, Demo tilgjengelig, Betalt DLC, Off-TV Play