fbpx
nintendo logo

 

 

 

 

 

Splatoon

 • Splætt fiender og gjør krav på territorier som Inklings, blekkskytende, blekksprutaktige karakterer, i Nintendos nye tredjepersons actionshooter Splatoon.

  Utfordre vennene dine i kaotiske 4-mot-4-kamper hvor målet er å sprute lagets blekk over et så stort område som mulig for å kreve det som territorium, samtidig som du strategisk dykker ned i lagets blekk, sniker deg opp på motstanderne og angriper. Dette er en fargerik og kaotisk online actionshooter i tredjeperson eksklusivt til Wii U.

  Slå deg sammen med venner og utfordre andre lag i en actionfylt kamp om å dekke nivået i så mye blekk som mulig. Spray veggene for å komme deg til nye områder. Å dekke større områder med blekk låser opp kraftige supervåpen som kan brukes til å angripe rivalene eller dekke store flater. Strategi er alt; slå motstanderne ved å splætte dem i en blekkeksplosjon som dekker mer av området for laget ditt. Går du bare etter motstanderne vil du kanskje ende opp med å ikke ha noe territorium igjen!

  Fyll opp blekktankene, gjem deg fra motstanderne eller beveg deg kjappere ved å forvandle deg til en blekksprut og dykk ned i blekket med et kjapt knappetrykk. Velg blant flere kontrollalternativer med Wii U GamePad, inkludert å bruke gyroskopkontroll til å se deg rundt, noe som åpner opp bedre sikting og kontroll. Hopp online og kjemp i 4-mot-4-kamper.

  Spillere må tenke strategisk når de deltar i onlinekamper. To baner oppdateres hver fjerde time med en offisiell annonsering i spillet for å kunngjøre endringene, noe som betyr at spillere må vurdere nøye hvilke våpen og taktikker de vil bruke i banene som venter dem. Forskjellige våpen fungerer bedre på ulike baner, så spillere vil oppdage dybden bak våpenutvalget mens de fokuserer strategiene sine på forskjellige banepar. Etter hver 4-mot-4-kamp stokkes spillerne tilfeldig om til nye lag slik at spillere både vil konkurrere med og mot venner. Men frykt ikke om du mangler venner, spillet vil også inneholde en solomodus hvor du blir utfordret av en annen art blekkspruter og må beseire dem alle sammen for å vise at det er din art som er den aller beste!

  Et Plaza knytter alt sammen

  Du vil kunne tilpasse karakteren din med både utseende og klesplagg, noe som ikke bare vil personliggjøre utseendet, men også gi deg forskjellige fordeler i kamp. Hvert våpen kommer i tre forskjellige typer: det vanlige våpenet, et sekundærvåpen og et spesialvåpen som lades opp jo mer av området du maler. I spillets Plaza finner du forskjellige butikker hvor du kjøper våpen og klær med pengene du har tjent i slagene dine, og her vil du også møte andre spillere som kommer på besøk via Miiverse.

  Flere spillmoduser

  I tillegg til solospillet og onlinemodusen Turf War for fire mot fire spillere, vil Splatoon også inkludere den konkurrerende Ranked Battle-modusen som rangerer og matcher opp spillere i flerspillerkamper basert på hvor flinke de er. I Battle Dojo, lokal flerspiller for to spillere, ser den ene spilleren handlingen på Wii U GamePad-skjermen mens den andre bruker tv-en. Målet er å se hvem som klarer å sprekke flest ballonger.

  Gratis innhold etter lansering

  En rekke gratis oppdateringer etter lanseringen innlemmer flere arenaer, nye våpen og mer utstyr. Oppdater spillet til den seneste versjonen for å kunne benytte deg av alt gratisinnholdet.

  Inkling-amiibo

  Inklings har også fått sine egne amiibo-figurer. Inkling Girl, Inkling Boy og Inkling Squid var først ute, og nå har også amiibo-figurer av Squid Sisters Callie og Marie blitt lansert. I tillegg finnes det alternative farger av Inkling Girl, Inkling Boy og Inkling Squid, men disse tre vil kun være tilgjengelig i et begrenset opplag. Sjekk amiibo-siden for mer informasjon.

 • Inkling Girl
  Blekksprutjente fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Boy
  Blekksprutgutt fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Squid
  En inkling som har forvandlet seg til en blekksprut og kan svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Squid Sisters Set (Callie & Marie)
  Den berømte idolduoen Squid Sisters fra Splatoon-verdenen.
  Callie
  Callie er en del av idolduoen Squid Sisters i Splatoon-verdenen. Squid Sisters underholder Inklingene med sang og dans...
  Marie
  Marie er en del av idolduoen Squid Sisters i Splatoon-verdenen. Squid Sisters underholder Inklingene med sang og dans...
  Inkling Girl (Lime Green)
  Blekksprutjente fra Splatoon i en spesiell farge. Hun kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom...
  Inkling Boy (Purple)
  Blekksprutgutt fra Splatoon i en spesiell farge. Han kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom...
  Inkling Squid (Orange)
  En inkling i en spesiell farge, som har forvandlet seg til en blekksprut og kan svømme lynraskt gjennom blekk i sin...
  Inkling Boy (Neon Green)
  Blekksprutgutt fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Girl (Neon Pink)
  Blekksprutjente fra Splatoon som kan forvandle seg til en blekksprut og svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Inkling Squid (Neon Purple)
  En inkling som har forvandlet seg til en blekksprut og kan svømme lynraskt gjennom blekk i sin egen farge.
  Pearl & Marina
  De to idolene fra bandet Off the Hook kommer nå som amiibo-figurer i denne ferske to-pakken.
  Splatoon Octoling amiibo 3 Pack ‐ Octoling Girl, Octoling Boy and Octopus
  amiibo-figurer av Boy, Girl og Octoling fra den nye Octo Expansion til Splatoon 2.

  Vennligst merk deg at listen over kompatible produkter ikke nødvendigvis er komplett og at den derfor kan bli oppdatert i fremtiden.


Splatoon

Lanseringsdato: 29. mai 2015
Konsoll: Wii U
Sjanger: Action, Shooter
Antall spillere: 1-2 (lokalt) | 1-8 (online)
Flerspillermodus: Samtidig, Samarbeid
Kontroll:
PEGI:
amiibo:
Utgiver: Nintendo
Utvikler: Nintendo
Distributør: Bergsala
Språk:
Spesifikasjoner: Internett, Miiverse-integrert, amiibo, Bevegelseskontroll